- Vinklubben Tre Kronor - https://www.trekronorvin.se - Skriv ut recept Skriv ut recept

Varma räkor som tilltugg

Detta är verkligen så enkelt det kan bli. Ställ fatet mitt på bordet och låt alla plocka räkor med en liten gaffel. Och så ett gott bröd på sidan att doppa i såsen.
Det här behöver du till fyra personer:
6 hg räkor, som du skalar
1 1/2 dl smör
5 vitlöksklyftor, pressade
saften från 1 citron
skalet från 1 citron, rivet
1 msk skaldjursfond
1 dl hackad persilja
salt och peppar efter smak
citronklyftor till serveringen
Så här gör du:
Smält smöret och låt det bli riktigt varmt. Lägg i alla ingredienser utom persiljan och citronklyftorna. Salta och peppra försiktigt. Låt koka samman i en halv minut.
Lägg räkorna i en skål som du värmt med hett vatten och sedan torkat torr. Häll över smöret och den hackade persiljan. Vänd runt och vänta en minut så är räkorna varma. Lägg på citronklyftorna och låt gästerna ta för sig med gafflar eller tandpetare.