Description
VINETS KARAKTÄR: Intensiv doft med inslag av mogna Golden Delicious-äpplen, vilda blommor och en delikat jästton. Bra mousse, ren frisk mogen frukt med inslag av rostat bröd.
VINIFIKATION: Vinifieras enligt champagnemetoden.
LAGRING: Lagras tre år i flaska innan försäljning.
ALKOHOLHALT: 12,5 %
TOTALSYRA: 6,2
RESTSOCKER: 8,1
Producenten
Cantine Ferrari
Giulio Ferrari var en italiensk vinmakare, utbildad vid universitetet i Montpellier, som blev så inspirerad av champagne, att han fattade beslut om att hemma i Trentino i norra Italien göra ett vin som skulle kunna mäta sig med de bästa i Champagne. 1902 startade han företaget och tillverkade endast några få extremt kvalitetspräglade buteljer av sitt mousserande vin. Han satte priset högt, men det hindrade inte att allt han tillverkade snabbt såldes slut. 50 år senare övertog Bruno Lunelli företaget. Han ägde Trentos mest välrenommerade vin-bar så han visste vad kunderna ville ha. Ändå var det Giulio Ferrari som även fortsättningsvis svarade för kvalitén. I dag leds företaget av tredje generationen Lunelli, men kvalitetsinriktningen är oförändrad. Alla husets viner görs på chardonnay och/eller pinot nero och metoden är exakt densamma som den man tillämpar i Champagne. Ferrari har genom åren erövrat mängder av medaljer och utmärkelser. Företaget har tilldelats italienska sommelierföreningens hedersamma Wine Oscar och husets vinmakare utsetts till Årets vinmakare i Vini d’Ïtalia. Företaget har ingen koppling till det berömda bilföretaget.