Skriv ut recept Skriv ut recept

Salt färskpotatis med dillsmör

En exklusiv och annorlunda delikatess. Du kan servera det som tillbehör till grillköttet, men också som ett gott plock till ett enkelt vitt bordsvin. Det extra saltet blir särsilt underbart efter en solig och varm dag då du lägtar efter salt. Helt enkelt supergott och lätt att laga. Som tillbehör serverar du ett rört dillsmör, som ger både potatis och vin det där lite extra.
Detta behöver du:
30 Små fina färska potatisar
2 Plus 2 msk grovt salt
150 gram smör
1 dl finhackad färsk dill
Så här gör du:
Borsta potatisarna och lägg dem i kokande vatten med grovt salt och dill. Koka dem nätt och jämnt mjuka. Ta ur potatisen, men låt en vattnet vara kvar. Plocka bort dillen och koka vidare tills vätskan nästan ångat bort. Lägg tillbaka potatisen och skaka dem i det salta vattnet och låt dem sedan torka med ett litet saltlager runt om. skaka potatisen samtidigt så saltet lägger sig runt om.
Ta fram smöret i god tid och låt det mjukna. Finhacka dillen och rör ner den i det mjuka smöret. Servera alldeles som det är. Saltad potatis med mjukt dillsmör.