Libanesiska hamburgare med yoghurt sås
Det är en rätt som helst ska göras på lammkött, men det går nästan lika bra med oxkött. Massor med smaker och ett utmärkt grillalternativ.
Detta behöver du till fyra:
Burgarna:
1 dl vete bulgur
1/2 kg lammkött utan ben (kan ersättas med oxkött)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor, hackade
1 jalapenjofrukt, hackad
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
8 myntablad, hackade
Så här gör du:
Lägg bulgurn i en skål. Häll över varmt vatten och låt dra åt sig i tio minuter. Pressa därefter ut så mycket vätska du kan.
Lägg bulgurn i en matberedare. Dela köttet i mindre fyrkanter. Lägg köttet i matberedaren. Lägg i övriga ingredienser.
Kör på hög hastighet i 20 sekunder. Skrapa därefter ner det som sitter på kanterna. Kör 30 sekunder ytterligare.
Forma hamburgare och lägg dem under plast i kylskåp i 30 minuter.
Grilla eller stek i olja.
Yoghurt såsen
2 1/2 dl grekisk Yoghurt
1/2 grön gurka, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
6 myntablad, finhackade
1/2 gul lök, finhackad
1 tesked salt
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna och ställ sedan under plast minst en timma i kylskåpet.