Köttfärslimpa med en ”twist”
Egentligen är det en mycket traditionell köttfärslimpa, men vi har lagt till lite Worcestershire sås i smeten och sedan glacerar vi med en mix med HP sås. Fungerar riktigt bra. Och naturligtvis lättlagat som det mesta i ugnen.
Detta behöver du till fyra:
8 hg köttfärs på oxkött, gärna högrev
1 stor gul lök, superfinhackad eller riven
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl ströbröd
2 stora ägg, lätt vispade
2 msk Worcestershire sås
2 msk tomatpuré
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
till glacen:
2 msk neutral olja
2 msk HP sås
2 tsk torr finkrossad dragon.
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda noga samman alla ingredienser till köttfärslimpan.
Forma till en limpa. (Om du kan så fungerar det fint att lägga smeten i en smord bakform och trycka till och sedan stjälpa upp limpan på ett bakpapper på plåten)
Baka mitt i ugnen i 1 timma.
Pensla med glacen i omgångar därefter och baka under ytterligare 30 minuter. (Pensla 3-4 gånger under sista halvtimmen).
Ta limpan ur ugnen och låt den vila 15-20 minuter innan du serverar den i skivor.