Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling i sås med curry och kokos

Lite orientaliska smaker utan att vara starkt, men bara smakrikt. Väldigt lätt att laga. Fungerar lika bra med pasta som med ris.

Detta behöver du fyra:
600 g kycklingbröstfiléer
1 dl neutral olja
1 stor gul lök, finhackad
1 selleristjälk, finhackad
1 medelstor morot, finhackad.
2 vitlöksklyftor, pressade eller rivna
1 tsk salt
1 msk currypulver
2 msk kokosflingor
2 msk pressad citron
(2 msk färsk koriander om du gillar koriander annars glöm det)
3 dl kokosmjölk

Så här gör du:
Dela kycklingbrösten i stora bitar. Stek dem i mycket varm olja så att de får färg runt om.
Ta kycklingen ur pannan.
Lägg i resten av oljan med löken och vitlöken. Stek den mjuk.
Lägg i selleri, morot och salt. Låt det steka samman 5-6 minuter.
Lägg i curry, citron och kokosflingor (och koriander för den som vill det)
Blanda ordentligt och sätt värmen på medel. Häll i kokosmjölken:
Låt sjuda tillsammans ca fem minuter. Smaka av med salt.
Lägg i kycklingen och vänd om så att kycklingen täcks av såsen. Låt sjuda tillsammans 15 minuter. Vänd då och då på kycklingen och rör om såsen. Det blir gott med lite nyskivad rödlök som en liten syrlig sidekick.
Servera het med ris eller pasta.