guigal c h etikett
Guigal c h helflaska

Guigals Crozes-Hermitage 165.-

Otroligt gott vin från en av världens främsta vinproducenter, Guigal. Kommer från Frankrike och är gjort på druvan Syrah.

165.00 kr

Köp produkt

Artikelnr: 7897701 Kategori:

Produktbeskrivning

PRODUCENT:E. Guigal Château d’Ampuis
Ursprung: Rhône, Frankrike
Distrikt: Crozes-Hermitage
PRODUCENT:E. Guigal Château d’Ampuis
Druvor: Syrah 100%
Vinmakare: Philippe Guigal
INFORMATION:Druvorna kommer från stockar som har en medelålder på 35 år.
VINETS KARAKTÄR: Generös doft med inslag av svarta vinbär, björnbär och hallon. Smaken är mustig och kryddig med toner av mörka bär, lakrits och fat. Eftersmaken är lång med en fin, typisk pepprighet..
LAGRING: Vinet ligger 24 månader på fat innan det buteljeras.
ALKOHOLHALT: 13 %
ÅRGÅNG: 2014
Druvorna kommer från stockar som har en medelålder på 35 år.

PRODUCENTEN
Han har kallats Rhônedalens kejsare, Marcel Guigal. Han har också tillskrivits äran av att ha lyft fram Rhônedalen och dess viner till den självklara topposition de i dag har i vinvärlden. Etienne Guigal startade firman 1946. 15 år senare fick den då 17-årige sonen, Marcel, ta ansvaret för företaget då pappan blev sjuk.

Idag har företaget utvecklats till att bli ett av Rhônedalens största och mest tongivande. Nu delar Marcel jobbet som vinmakare med sonen Philippe, som numera leder företaget. Marcel Guigals framgångar är ingen lotterivinst. Den har sin grund i hårt arbete, stark egen vilja och uppfinningsrikedom samt en enastående skicklighet i att tillverka vin.Guigal producerar en tredjedel av allt vin från appellationen Côte-Rôtie! Man har egna vingårdar i Rhônedalens alla appellationer utom Châteauneuf-du-Pape, vilket inte hindrar att Guigals Châteauneuf anses ge extremt hög kvalitet för sitt pris. Det är de tre vingårdsvinerna från Côte-Rôtie, La Mouline, La Turque och La Landonne, som garanterat Guigal en plats i världseliten. Vingårdarna är inte stora. La Landonne är två hektar, de andra ett hektar vardera. Det kan jämföras med storleken på Guigals fatlagringskällare. Bara den är ett hektar stor!

Fler 100-poängare än någon annan! Det är faktiskt så att Marcel Guigal under 1990-talet ensam producerade fler viner som fått 100 poäng av Robert Parker än samtliga producenter i Bordeaux lyckades åstadkomma. Det är en bedrift som ingen enskild vinmakare i världen kommit i närheten av.

Passande recept