Skriv ut recept Skriv ut recept

Fläskfilé på italienska

En gryträtt med många italienska smaker och en härlig krämig sås. Enkel att göra när du har ingredienserna hemma.

Detta behöver du till fyra:
2 msk olivolja
1 dl hackad torkad skinka
2 msk färsk salvia
2 msk hackad persilja
2 dl skivade champinjoner
2 dl hackad gul lök
8 hg putsad fläskfilé skuren i centimetertjocka skivor
1 dl kycklingfond
2 msk pressad citron
1 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Stek löken med skinka, salvia, persilja och svamp ca 5 minuter. Lägg i köttbitarna och låt dem steka så att de får färg, ca 10 minuter.
Vänd ner fond, vin, citron och grädde. sänk värmen och låt sjuda ca 20 minuter. Rör då och då. Kolla att köttet håller minst 63 grader annars låt sjuda ett par minuter längre.
Servera med pasta eller ris.