Grillad fläskfilé med äppelskivor och syltade körsbär
En rätt som gör dig glad. Salladen är inte så söt som man kan tro. De flesta bär och stenfrukter är syrliga och en aning beska och det blir perfekt till köttet.
Detta behöver du till fyra:
Köttet:
800 g fläskfilé, trimmad och klar
3 msk olivolja
5 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk chilipulver
1 msk kanel
2 tsk salt
2 äpplen urkärnade och skurna i skivor med skalen kvar
3 dl konserverade körsbär
saften från 1 limefrukt
1 tsk salt
Så här gör du:
Blanda samman olja, vitlök, chilipulver, kanel och salt i en skål.
Låt blandningen stå i rumstemperatur en timma. Rör då och då.
Starta grillen och vänta till dess att den blir så varm att du inte kan hålla handen alldeles över den.
Pensla köttet med dressingen runt om.
Grilla köttet 10 minuter per sida. Lägg dubbel aluminiumfolie på grillen och placera köttet på det så att det håller sig varmt utan att brännas.Stek äppelskivorna i rikligt med smör i varm stekpanna. Värm upp körsbären i en kastrull och salta dem lite.
Servera köttet i bitar med äppelskivor och körsbär.