Grillad fläskfilé med salsa på jordgubbar och kiwi
En rätt som gör dig glad. Salladen är inte så söt som man kan tro. De flesta bär och stenfrukter är syrliga och en aning beska och det blir perfekt till köttet.
Detta behöver du till fyra:
Köttet:
800 g fläskfilé, trimmad och klar
3 msk olivolja
5 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk chilipulver
1 msk kanel
2 tsk salt
Till salsan:
1/2 liter färska jordgubbar, rensade och skurna i skivor
4 kiwifrukter, skalade och skurna i små tärningar
1 dl finhackad rödlök
2 msk finhackad koriander
saften från 1 limefrukt
1 tsk salt
Så här gör du:
Blanda samman olja, vitlök, chilipulver, kanel och salt i en skål.
Låt blandningen stå i rumstemperatur en timma. Rör då och då.
Starta grillen och vänta till dess att den blir så varm att du inte kan hålla handen alldeles över den.
Pensla köttet med dressingen runt om.
Grilla köttet 10 minuter per sida. Lägg dubbel aluminiumfolie på grillen och placera köttet på det så att det håller sig varmt utan att brännas.
Blanda samman jordgubbar, kiwi, rödlök, koriander, limesaft och salt. Rör om till dess att saltet löst sig.
Skär upp köttet i tjocka skivor och servera med salsan.