Skriv ut recept Skriv ut recept

Gryta på torsk och musslor

Lite medelhavskänsla. Vi har inte gjort det men om du gillar svarta oliver passar det strålande i grytan.

Detta behöver du till fyra:
500 g torskfilé i bitar
1 nät blåmusslor, renborstade under rinnande kallt vatten
100 g smör
2 msk mjöl
3 msk tomatpuré
1 stor purjolök, finhackad
1 timjankvist, finhackad
1 medelstor morot, finhackad
1 msk koncentrerad fiskfond
2 dl grädde
2 dl torrt vitt vin
salt och peppar
Persilja till serveringen

Så här gör du:
Hetta upp smöret i en stor gryta
Lägg i lök, morot och timjan och stek löken mjuk
Strö över mjölet och rör in det i blandningen
Rör ner vin, fond och grädde och koka upp
Lägg i torsk och musslor och koka under lock i 6-7 minuter
Ta av locket. Plocka bort musslor som inte öppnat sig
Smaka av med salt och peppar
Servera med ett gott bröd och en sallad