Hummersallad
Om du ska satsa på säkra kort och skapa en festlig start på middagen. Gott och väldigt nyttigt samtidigt.
Detta behöver du som förrätt till fyra personer:
2 kokta humrar (skala ur och hacka köttet från svans, ben till mindre bitar. Spara klorna hela. Spara de tomma skalen.
1 1/2 dl finhackad selleri
2 matskedar riven gul lök
1 dl riven parmesan
1 matsked dijonsenap
1 matsked olivolja
salt, peppar
1 dl majonnäs
Hackad bladpersilja
Hela salladsblad
citron
Gör så här:
Blanda olja och senap under kraftig omrörning. Lägg i hummer bitarna (utom klorna) i en stor skål. Lägg i selleri, lök, parmesan och oljan/senapen. Salta och peppra. Blanda och låt ligga i ca 30 minuter. Blanda i majonnäsen och vänd försiktigt. Fyll hummerskalen med röran. Lägg skalen på salladsbladen på tallrik . Dekorera med en hummerklo per person och därefter bit citron.