Skriv ut recept Skriv ut recept

Hummersallad

Om du ska satsa på säkra kort och skapa en festlig start på middagen. Gott och väldigt nyttigt samtidigt.

Detta behöver du som förrätt till fyra personer:
2 kokta humrar (skala ur och hacka köttet från svans, ben till mindre bitar. Spara klorna hela. Spara de tomma skalen.
1 1/2 dl finhackad selleri
2 matskedar riven gul lök
1 dl riven parmesan
1 matsked dijonsenap
1 matsked olivolja
salt, peppar
1 dl majonnäs
Hackad bladpersilja
Hela salladsblad
citron

Gör så här:
Blanda olja och senap under kraftig omrörning. Lägg i hummer bitarna (utom klorna) i en stor skål. Lägg i selleri, lök, parmesan och oljan/senapen. Salta och peppra. Blanda och låt ligga i ca 30 minuter. Blanda i majonnäsen och vänd försiktigt. Fyll hummerskalen med röran. Lägg skalen på salladsbladen på tallrik . Dekorera med en hummerklo per person och därefter bit citron.