Skriv ut recept Skriv ut recept

Kyckling i dillsås

Det är egentligen enkel matlagning och smakerna är som gjorda för ett rött vin.

Det här behöver du:
800 g kycklingfilé delad i stora bitar
2 teskedar kycklingfond koncentrerad
2 msk smör

1 stor rödlök i bitar
1 stor morot i bitar
3 hela vitlöksklyftor
2 selleristjälkar i bitar

8 st vitpepparkorn
rikligt med dillstjälkar
vatten
salt
Dillsås:
2 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin

1 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 msk ättiksprit (12%)
1 st stor knippa dill, hackad
salt
Nymalen vitpeppar

Gör så här:
Hetta upp smör i en stor kastrull. Lägg i löken, vitlöken och grönsakerna och låt steka i fem minuter. Lägg i kycklingbitarna och stek tillsammans med grönsakerna i fem minuter. Vänd då och då. Lägg i fonden och dillstjälkarna. Blanda samman och täck därefter med vatten. Salta och peppra och låt koka i 20 minuter. Ta bort från värmen. Låt därefter kycklingen ligga kvar i vattnet medan du lagar såsen.
och nu till såsen:
Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljong, vin och grädden och koka såsen i 5 minuter.
Smaksätt med ättika, salt och eventuellt peppar. Lägg ner kycklingen i såsen och koka upp. Tillsätt rikligt med hackad dill.
Servera med kokt potatis