Hallonglacerade kycklingbröst
Lätt och spännande matlagning. Hallon är syrliga i smaken och söta i doften. En väldigt behaglig kombination.
Detta behöver du till fyra personer:
2 matskedar olivolja
4 kycklingfiléer utan ben.
1/2 tesked torkad timjan
1/2 tesked torkad salvia
1/2 tesked mald svartpeppar
1 tesked salt
1 dl frysta eller färska hallon, osötade
2 matskedar apelsinjuice
1 matsked balsamvinäger
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda salt, peppar, timjan och salvia och strö runt kycklingfiléerna. Värm upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna ca 6 minuter per sida till dess att de får färg.
Lägg kycklingfiléerna i ett ugnsfast fat.
Blanda hallon, apelsinjuice och vinäger i en kastrull. Koka upp och låt koka lugnt i ca 2 minuter till dess att hallonen ”smält”. Doppa de stekta kycklingfiléerna i hallonblandningen och lägg tillbaka dem i den ugnsfasta formen. Spara resten av hallonsåsen. Ställ kycklingfiléerna i ugnen i ca 15 minuter så att de blir klara.
Servera med sallad eller ris. Häll lite av den resterande såsen över kycklingarna efter serveringen.