Skriv ut recept Skriv ut recept

Foliebakad lax med lime och timjan

Om du ugnsbakar lax på låg temperatur lite längre tid får du ett riktigt bra resultat. Fettet i laxen smälter på ett annat sätt och ger en saftig och behaglig känsla.
Detta behöver du till fyra:
4 laxkotletter med skinnet kvar
2 msk olivolja att använda flera gånger
8 kvistar färsk timjan
skalet från en lime
1 msk limesaft
salt och peppar efter smak
limeskivor till serveringen
körsbärstomater på kvist
Så här gör du:
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg aluminiumfolie på en plåt. Pensla folien med olja.Placera fisken på folien.Blanda olja, limeskal, limesaft och salt och peppar i en skål.
Sprid blandningen lika över laxbitarna. Lägg på ett par kvistar timjan. Vik samman folien till ett paket. Låt stå ca 30 minuter i kylskåp för att smakerna ska tränga in.
Placera laxen i folien mitt i ugnen och låt baka 40 minuter. Placera tomatkvistarna på ett fat i ugnen samtidigt som laxen. Servera med limeskivor och tomaterna.