Skriv ut recept Skriv ut recept

Om du ugnsbakar lax på låg temperatur lite längre tid får du ett riktigt bra resultat. Fettet i laxen smälter på ett annat sätt och ger en saftig och behaglig känsla.
Detta behöver du till fyra:
4 laxfiléer med skinnet kvar
2 msk olivolja att använda flera gånger
2 msk finhackad färsk timjan
skalet från en citron
1 msk citronsaft
salt och peppar efter smak
citronklyftor till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 125 grader.
Lägg aluminiumfolie på en plåt. Pensla folien med olja.Placera fisken med skinnsidan ner på folien.Blanda olja, citronskal, citronsaft, timjan och salt och peppar i en skål.
Sprid blandningen lika över laxbitarna. Låt stå ca 10 minuter för att smakerna ska tränga in.
Placera laxen mitt i ugnen och låt baka 40 minuter. Servera med citronklyftor.