Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagat och vackert att servera. Passar de flesta smaker och är mycket bra vinmat.
Detta behöver du till fyra:
4 laxfiléer utan skinn och ben
50 g smör
salt och peppar
1 tesked torr dragon
till pastan:
Spaghetti efter aptit
1 matsked olivolja
1 matsked pressad citron
1 dl pesto (egen eller köpt)
salt och peppar
citronskivor
färsk hackad persilja
Så här gör du:
Salta och peppra laxen.
Krossa dragonen ordentligt och strö den över ena sidan av laxen.
Stek laxen ca 3 minuter på varje sida. Då ska den vara lite rosa på insidan.
Koka spaghettin enligt instruktioner på paketet.
Häll av vattnet och lägg tillbaka spaghettin i kokkastrullen. Häll över olja, citronsaft och pesto samt salt och peppar. Blanda runt ordentligt.
Strö över den hackade persiljan innan du portionerar pastan på tallriken. Lägg laxen på pastan. Placera en citronskiva på toppen.