Myntasås till lamm eller kyckling
Väldigt god sås till lamm, kyckling eller annan fetare fågel. Utomordentligt lätt att laga och den håller ett tag i kylskåp. Ursprungligen en engelsk idé, men den tar vi rakt av.
Detta behöver du till fyra personer:
2 dl persilja, hoppressad
2 dl färska myntablad, hoppressade
1 jalapeno frukt utan kärnor, grovt hackad
1/2 tsk spiskummin
2 msk pressad citron
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
1 msk sesamolja
2 msk olivolja
Så här gör du:
Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör en till en fin blandning, som inte ska vara en mousse utan ska ha kvar lite känsla av bladen i små, små bitar. Smaka av om du vill ha mer krydda eller mer citron. Om du vill kan du också lägga i en handfull färsk koriander innan du kör i matberedaren..
Servera eller spara.
Passar bäst till stekt mat. Det kan vara lamm eller kyckling och det kan också vara en bra sidekick till en burgare eller kryddig korv.