Skriv ut recept Skriv ut recept

Paprikasoppa

Bra och ganska ekonomisk mat som mättar och värmer.
Detta behöver du till fyra:
4 stora röda paprikor
1  spansk peppar som rensad och kokt i tio minuter
En stor lök skalad och i tunna skivor
2 medelstora skalade skivade potatisar
3 dl grönsaksfond
1 kvist färsk rosmarin

2 dl matlagningsgrädde
smör
olivolja
salt och peppar efter smak
2 msk riven parmesan
lite rosmarin till serveringen

Så här gör du
Pensla paprikorna med rikligt med olja och rosta i ugn på 225 rader i 15-20 minuter. Lägg dem därefter i en papperspåse att svalna så blir de enklare att skala. Skala dem när de svalnat. Hacka i grova bitar.
Mjuka löken i smör på medelvärme tills den är genomskinlig. Tillsätt fond. Låt potatisskivorna koka ca 12 minuter i fonden. Lägg i en liten klick smör och koka upp. Tillsätt paprikabitarna. Låt koka upp ett par minuter. Kör blandningen i matberedare tills en jämn soppa. Koka upp igen och tillsätt grädde och låt sjuda några minuter. Tillsätt riven parmesan för att ge en krämigare konsistens och öka smaken. Kan sparas till nästa dag och smaka ändå bättre. Du kan ringla lite kall vispgrädde på toppen när du serverar.