Parmesanstekt kyckling med citronsmörsås
Lättlagat och väldigt uppskattat recept.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröstfiléer
2 ägg
2 dl riven parmesan
200 g smör
1 msk koncentrerad kycklingfond
3 msk pressad citron
1 msk salviablad, hackade
Salt och vitpeppar
2 mogna citroner i skivor till serveringen
1 dl kapris till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Banka ut kycklingfiléerna till ca halva tjockleken
Salta och peppra runt om
Vispa samman äggen
Vänd kycklingen i äggen och sedan parmesanen
Hetta upp en stekpanna
Lägg i smör och när det smält pressad citron, salvia och fond
Låt smöret bli ordentligt varmt (åtminstone 165 grader)
Stek kycklingen några minuter på båda sidor så att de får färg.
Lägg kycklingen på ett ugnsfat och ställ i ugnen i 25 minuter.
Spara smöret
Servera kycklingen och häll lite smörsås över. Strö över kapris och placera ut citronskivor.
Servera med en sallad eller kanske en risotto.