Skriv ut recept Skriv ut recept

Penne med skink- och ananassås

En del kanske höjer på ögonbrynen över smaksättningen och tänker en tanke på en Hawaii-pizza, men med rätt kryddning blir det här riktigt trevligt. Och helt makalöst lättlagat.

Detta behöver du till fyra:
350 g Penne pasta
200 g rökt skinka i tärningar
200 g konserverad ananas skuren i tärningar
3 dl creme fraiche
2 tsk curry
2 msk pressad citron
2 msk mango chutney
1 msk koncentrerad lökfond
1 msk koncentrerad kycklingfond
Färsk basilika till serveringen

Så här gör du:
Först placerar du ananasbitarna i rikligt med kallt vatten ett par timmar för att dra ur sockret i lagen.
Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
Blanda samman creme fraichen med resten av ingredienserna. Koka upp såsen och lägg i skinkbitarna och den vattnade ananasen.
När pastan är kokt häller du av vattnet och låter den ångtorka och därefter blandar du pastan med såsen och låter den sjuda samman ett par minuter.
Servera direkt med rikligt med färsk basilika.