Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagat och suveränt gott. Mycket smak och underbart med ett trevligt vin.
Detta behöver du till fyra:
3 tomater i tunna skivor
salt och peppar efter smak
2 matskedar olivolja
2 matskedar pressad citron
3 dl ströbröd
1 vitlöksklyfta, finhackad
8 hg torskfilé delat i fyra portionsbitar
2 dl basilika pesto (hemgjord eller färdigköpt)
Så här gör du:
Salta och peppra tomatskivorna.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i ströbrödet och stek under omrörning till dess att ströbrödet är gyllenbrunt. Lägg i den hackade vitlöken och stek under omrörning ytterligare en minut. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fiskfiléerna i en smord ugnsfast form. Salta och peppra fisken. Häll över citronen. Täck fisken med pesto. Fördela tomatskivor över peston. Strö över det stekta ströbrödet.
Sätt in fisken i ugnen. Baka i tio minuter eller till dess att den är genombakad. Servera med fin potatis och en grön sallad.