Polynesiskt kycklingspett
Smakrikt och lite försiktiga söta toner i denna underbara kycklingrätt som är så väldigt lätt att ordna.
Detta behöver du:
1 1/2 kg av kycklingbröst utan skinn och ben
18 grillspett i trä eller bambu (som du lägger i kallt vatten en halv timma innan de ska användas)
2 dl teriakisås
1 matsked honung
2 matskedar ananasjuice
2 teskedar riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
3 matskedar rostade sesamfrön
salt och peppar
Så här gör du:
Dela varje kycklingfilé i fyra delar. Trä på spetten så mycket du tycker är lämpligt.
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Salta och peppra efter smak.
Låt spetten doppas i matinaden och ligga till sig ca 30 minuter. Pensla därefter spetten med marinad och grilla i ugn eller på grill. Vänd och grilla båda sidorna ca 4 minuter på medelvärme. Därefter penslat du spetten igen och strör över sesamfrön. Låt dem grillas en minut på varje sida. Servera därefter som förrätt eller med lite ris som en huvudrätt. Vispa ut marinaden med lite olivolja, koka upp, och använd som sås. Drick ett bra rött vin som hittar smakerna i maten.