Spansk kycklinggryta
Mustigt och med många smaker. Passar lika bra med ris, pasta eller potatis i alla former.
Detta behöver du till fyra:
1 msk olivolja
2 kycklingbröst skurna i mindre bitar
1 gul lök, tunt skivad
1 gul paprika, skuren i mindre bitar
1 gurka, utan frön, skuren i mindre bitar
100 g Chorizo, i tunna skivor
2 dl rött vin
400 g krossade tomater
400 g smörbönor
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 tsk Tabasco
2 msk koncentrerad kycklingfond
salt och peppar efter smak
Bladpersilja till serveringen
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stekgryta. Lägg i kycklingbitarna, salta och peppra och låt steka under omrörning i 2 minuter.
Ta kycklingen ur grytan och lägg åt sidan.
Lägg i lök, paprika, gurka och chorizo och stek under omrörning i 3-4 minuter.
Lägg i vin, tomater, smörbönor, tomatpuré, oregano, Tabasco och fond. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp och lägg därefter tillbaka kycklingen och låt koka samman i 10 minuter.
Servera med ris, pasta eller potatis. Garnera med lite hackad bladpersilja.