Torsk med spenat i curry kokos sås
Mycket smaker och ett lite annorlunda sätt att servera torsk som många gillar väldigt mycket.
Detta behöver du till fyra:
1 msk olivolja
2 dl hackad gul lök
1 msk finhackad vitlök
1 msk riven ingefära
1 msk curry
2 msk pressad citron
1 dl vitt vin
1 burk kokosmjölk
2 msk finhackad koriander
1 msk garam marsala (inte nödvändigt)
1 msk koncentrerad fiskfond
1 l färsk spenat
4 portionsbitar torsk
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stor stekpanna
Lägg i lök, vitlök, ingefära och curry. Låt det stela under omrörning till dess att löken blir mjuk, ca 5 minuter.
Rör ner pressad citron, vin, kokosmjölk, koriander, fond och garam marsala. Låt koka samman 5 minuter.
Lägg i torsken och koka den 4 minuter. Vänd därefter torsken och låt den koka ytterligare 4 minuter. Ta torsken försiktigt ur pannan. Koka upp såsen starkt och låt den reducera till hälften. Ta av värmen. Lägg i spenaten och blanda försiktigt. Lägg direkt därefter tillbaka torsken så att den blir varm igen. Servera.