Torskpiccata

Otroligt lättlagat och mycket läckert.
Detta behöver du till fyra personer:
8 hg torskfilé i fyra portionsbitar
2 ägg
2 dl mandelmjöl
2 tsk salt
4 msk olivolja
2 msk valnötsolja
3 dl kycklingfond (färdigblandad)
4 msk pressad citron
1/2 tsk salt

2 dl kapris, ordentligt avrunna
1 dl finhackad persilja
Så här gör du:
Sätt ugnen på 100 grader.
Blanda mjölet med saltet. Vispa ihop äggen.
Torka fisken med hushållspapper. Doppa fisken i ägget och sedan i mjölblandningen så att fisken täcks helt av mjölet.
Värm upp oljan i en stekpanna och tillsätt 1 msk valnötsolja. Stek fisken så att den får färg på båda sidorna, ca 4 minuter per sida. Lägg fisken på ett uppläggningsfat och ställ i ugnen för att hålla sig varmt.
Lägg i kycklingfond, citronjuice, salt och kapris i stekpannan utan att den rengörs innan och låt koka till dess att vätskan reducerats till hälften. Skrapa upp eventuella stekrester som fastnat i botten.
Ta bort från värmen och vispa i den resterande valnötsoljan.
Servera på tallrik. Fördela kaprissåsen mellan fiskarna och strö över persilja.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner