Skriv ut recept Skriv ut recept

Fyllig och spännande smak där mycket pesto i såsen ger karaktären. Servera gärna direkt från ugnsfatet. Det blir trevligast så.
Detta behöver du till fyra:
1 paket Penne pasta
3 matskedar olivolja
400 g laxfilé skuren i små fyrkanter
2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 matsked färsk salvia

1 burk krossade tomater
2 dl pesto sås
1/2 liter färsk spenat
2 dl riven Ricotta ost
4 dl riven Mozzarella ost
4 dl riven Parmesan ost
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj ett stort ugnsfast fat med kanter.
Koka upp saltat vatten och lägg i pastan när det kokar och koka enligt instruktioner på paketet.
Medan det kokar: Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i lök och vitlök och låt det fräsa ett par minuter. Lägg därefter i laxen och blanda samman. Efter fem minuter lägger du i tomater, salvia och pesto. Salta och peppra.
Låt sjuda samman ca 5 minuter. Lägg sist i spenaten och koka samman i en minut.
Dela upp osten i två små skålar, hälften av alla tre ostarna blandade i respektive skål.
Häll vattnet av pastan och låt den ånga torr. Lägg pastan i botten på ugnsfatet. Lägg hälften av osten fördelad direkt på pastan. Fördela laxröran över osten så att du täcker hela fatet. Resten av osten placerar du ovanpå laxen.
Baka i ugnen i 20 minuter till dess att osten börjar få färg. Låt vila fem minuter innan du serverar.