Skriv ut recept Skriv ut recept

Ugnsbakade korvar med äpple, lök och russin

Lätt lagat, snyggt och gott. Blir perfekt efter en lång promenad eller en kylig kväll.
Detta behöver du till fyra:
75 g russin
6 cl mörk rom eller cognac
2 stora skalade lökar i klyftor
4 små röda ätäpplen med skalen kvar, skurna i halvor och urkärnade
3 matskedar olivolja
några kvistar timjan
8-12 kryddiga korvar (t.ex. Kabanoss – antalet beroende på storleken)
2 dl torr äppelcider
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka upp romen med russinen i en kastrull med lock. Ta kastrullen från värmen när det kokar och låt russinen mjukna.
Lägg äpplen och lökklyftor i en smord ugnsfast form. Häll över 2 matskedar olivolja och placera ut timjankvistarna. Salta och peppra.
Vänd runt löken och äpplena i oljan.
Sätt ugnen på 150 grader.
Värm upp den sista matskeden olja i en stekpanna och stek korvarna på hög värme så att de får fin färg. Placera sedan korvarna i ett lager  i ugnsformen. Lägg lök, rosmarin och äpplen över korvarna. Sprid russinen och romen jämnt över och mellan korvarna. Häll långsamt över cidern.
Baka mitt i ugnen i 50 minuter. Servera med potatismos och lite grönsallad.