Ugnsbakade korvar med äpple, lök och russin
Lätt lagat, snyggt och gott. Blir perfekt efter en lång promenad eller en kylig kväll.
Detta behöver du till fyra:
75 g russin
6 cl mörk rom eller cognac
2 stora skalade lökar i klyftor
4 små röda ätäpplen med skalen kvar, skurna i halvor och urkärnade
3 matskedar olivolja
några kvistar timjan
8-12 kryddiga korvar (t.ex. Kabanoss – antalet beroende på storleken)
2 dl torr äppelcider
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka upp romen med russinen i en kastrull med lock. Ta kastrullen från värmen när det kokar och låt russinen mjukna.
Lägg äpplen och lökklyftor i en smord ugnsfast form. Häll över 2 matskedar olivolja och placera ut timjankvistarna. Salta och peppra.
Vänd runt löken och äpplena i oljan.
Sätt ugnen på 150 grader.
Värm upp den sista matskeden olja i en stekpanna och stek korvarna på hög värme så att de får fin färg. Placera sedan korvarna i ett lager i ugnsformen. Lägg lök, rosmarin och äpplen över korvarna. Sprid russinen och romen jämnt över och mellan korvarna. Häll långsamt över cidern.
Baka mitt i ugnen i 50 minuter. Servera med potatismos och lite grönsallad.