Skriv ut recept Skriv ut recept

Ugnsbakade lammkotletter med tomat och potatis

En rätt som innehåller allt både kalorimässigt och smakmässigt. Dessutom lagar den sig själv.

Detta behöver du till fyra:
8 normalstora lammkotletter
4 stora bakpotatisar, skalade och i tunna skivor
4 stora bifftomater i tunna skivor
4 vitlöksklyftor, finhackade
saften av en citron
det rivna skalet av en citron
3 kvistar oregano
1 dl olivolja
1 1/2 dl riven Parmesan
1/12 dl riven Pecorino
rikligt med salt och svartpeppar

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader
smörj en stor ugnsfast form
Placera ett lager av potatis i botten. Det ska täcka och gärna ligga omlott.
Placera tomatskivor så att potatisen täcks.
Salta och peppra. Strö över hälften av de båda ostarna.
Placera ut lammkotletterna ovanpå osten. Salta och peppra och strö över vitlöken.
Placera oreganokvistarna på köttet. Strö över citronskalet.
Täck med ett lager potatis (ska vara resten av potatisen). Täck potatisen med tomater. Salta och peppra.
Häll över citronsaften och droppa försiktigt över hälften av oljan.
Strö över resten av osten.
Täck med aluminiumfolie och baka mitt i ugnen i 1 timme och 15 minuter.
Ta av folien och droppa över den resterande oljan. Låt baka utan folie i ytterligare 30 minuter.
Servera direkt. Gärna med en grön sallad.