Skriv ut recept Skriv ut recept

Riktigt trevlig mat, som nästan lagar sig själv.
Detta behöver du till fyra:
800 g bakpotatis, grovt hackad och oskalad
1 citron i tunna skivor
1/2 dl citronjuice
1 tsk torr oregano
1 dl olivolja till två saker
8 lammkotletter
150 g riven parmesan
50 g smör
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk finhackad persilja
Rivet skal av en citron
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman smöret med parmesan och vitlök till en pasta. Ställ kallt.
Blanda samman potatis, citronskivor, citronjuice, oregano och 2 msk olivolja i en skål.
Häll det i en stor ugnsfast form. Salta och peppra. Ställ det i ugnen i 45 minuter.
Stek lammkotletter i omgångar på hög värme i olja på en stor stekpanna. (Fyll inte stekpannan mer än till hälften annars sjunker temperaturen för mycket). Stek dem tre minuter på varje sida när du vet att oljan är ordentligt varm. Salta och peppra. Lägg kotletterna åt sidan.
Placera kotletterna ovanpå potatisblandningen. Placera ut lite av smörblandningen på varje kotlett. Baka i ugnen i tio minuter för att få medium kött. Ta ur ugnen och strö över hackad persilja och citronskal.
Servera med en grön sallad eller lite kokta bönor.