Skriv ut recept Skriv ut recept

Pizzabakelse

Det är som att göra en dansk bakelse bara med den skillnaden att du byter ut sylt och glasyr mot en liten grön röra, ansjovis och lite mozzarella på toppen. En korsning mellan en pizza och en bakelse alltså.
Detta behöver du till 8 bakelser:
4 färdiga frysta smördegsplattor (ca 15 x 7,5 cm) som du delar i kvadrater
4 matskedar krossade tomater
4 matskedar zucchini skuren i små tärningar
16 ansjovisfiléer
oregano
svartpeppar
riven mozzarella ost
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg smördegsplattorna efter att du delat dem till kvadrater på bakpapper på plåt
Lägg de hackade tomaterna på lite hushållspapper så att den värsta saften rinner bort
Blanda zucchini med tomaterna. Placera en liten klick av blandningen mitt på smördegsplattan. Var noga med att ingen saft rinner ut mot kanten utan håll röran i mitten. Lägg på två ansjovisfiléer i kors på varje smördegsplatta över tomatblandningen. Strö över rikligt med oregano och lägg därefter på en rejäl nypa mozzarella på varje bakelse.
Ställ i ugn ca 15 minuter eller till dess att smördegen rest sig och fått fin färg liksom osten.
Ät som förrätt eller mellanrätt (brunch!!!).