Hjortronparfait
En verkligt klassisk dessert som är riktigt god. Du måste bara dricka ett glas vit port till. Det blir sanslöst gott tillsammans. Och inte så särskilt svårt att göra heller.
Det här behöver du:
4 äggulor
6 msk florsocker
3 dl vispgrädde
1 1/5 dl hjortronsylt av god kvalitet
några hjortron till serveringen
Så här gör du:
Vispa äggulorna tillsammans med florsockret. Det ska vispas ordentligt så att blandningen blir riktigt tjock och trögflytande.
Vispa grädden så att den inte blir till skum utan fortfarande är rinnande, ungefär samma tjocklek som gräddfil.
Lägg i hjortronsylten i äggblandningen. Rör om ordentligt. Lägg ägg och hjortronröran ner i grädden under försiktig rörning.
Stoppa i frysen så att det blir ordentligt genomfruset.
Ta ur frysen ca 20 minuter innan servering. Skär gärna skivor om du inte vill servera i glas och dekorera med hjortron och en liten klick vispad grädde.