Beskrivning
Land: Frankrike
Distrikt: Saint-Emillon
Årgång: 2013
Druvor/Råvaror: 83% Merlot, 11% Cabernet Franc och 6% Cabernet Sauvignon.
Alkoholhalt: 13,5 %
Sockerhalt: 1,0 g/l
Syrahalt: 5,63 g/l
Framställning: Producenten selekterar och använder sedan endast de bästa druvorna från sina ägor i Saint-Emillon. Traditionell vinframställning i en helt automatiserad miljö med temperaturkontrollerade tankar. Den malolaktiska jäsningen tar plats i både ståltankar och ekfat.
Lagring: 12 månaders ekfatslagring i 50% nya och 50% andra fyllningens Franska ekfat.
Producent:
Union de Producteurs de Saint-Émilion är det äldsta kooperativet i Bordeaux och dess 150 medlemmar förfogar över ca 700 hektar odlad mark i distriktet Saint-Émilion med dess satellit kommuner. På själva vinanläggningen har man 45 helårsanställda som arbetar med vinframställning, buteljering, paketering, etc. Den årliga produktionen uppgår till 4,8 miljoner flaskor och denna mängd ger 12% marknadsandel av totala årliga produktionen i Saint-Émilion.