Skriv ut recept Skriv ut recept

Stekt pilgrimsmussla med laxrom och smörkokt silverlök

Otroligt lättlagad delikatess, som kan förföra även den mest krävande gom. Perfekt bjudmat till festen eftersom det är lätt att göra till flera personer.
Detta behöver du till fyra som förrätt:
2 msk smör
2 silverlökar, skivade

1 msk olivolja  att pensla pilgrimsmusslorna med
1 msk pressad citron
12 pilgrimsmusslor
2 msk laxrom
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Smält smöret i en liten kastrull. Lägg i silverlöken och låt den koka på svag värme till dess att den mjuknar, men inte får färg. Det tar ca 2-3 minuter. Droppa över pressad citron. Salta och peppra.
Värm upp en torr stekpanna på medelvärme. Det ska du göra precis innan serveringen. Pensla pilgrimsmusslorna med olivolja, salta och peppra och lägg dem i den varma stekpannan och stek en minut på varje sida. Ta dem därefter direkt ur stekpannan. Lägg lite silverlök på en vacker serveringstallrik. Placera pilgrimsmusslorna ovanpå och toppa med lite laxrom. Vill du ha något grönt – hacka gräslök till dekor.
Servera direkt