Skriv ut recept Skriv ut recept

Vackert och nyttigt. Trevlig lunch, men det kan lika bra fungera som en förrätt.
Detta behöver du till fyra:
1 kg rödbetor, skalade och skurna i klyftor
1 dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar efter smak
1 msk finhackad färsk rosmarin
olja till stekning
1 dl vetemjöl
2 stora ägg, vispade
2 dl ströbröd
3 getost ”stänger” skurna i vardera 4 skivor
1 msk dijonsenap
Blandad grön sallad
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Sprid ut rödbetsklyftorna på ett bakpapper. Vispa samman olivolja, vinäger, rosmarin och smaka av med salt och peppar. Spara hälften av dressingen och pensla rödbetorna med den andra hälften.
Baka rödbetorna mitt i ugnen i 45 minuter.
Medan betorna bakas så hettar du upp vegetarisk olja i en kastrull, ca 1 cm djupt.
Lägg mjöl, ägg och ströbröd i tre skålar. Doppa getostskivorna först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd så att de täcks runt om.
Stek ostskivorna till dess att de blir gyllenbruna. Det tar 1-2 minuter per sida. Låt ostbitarna rinna av på  lite hushållspapper.
Blanda i dijonsenapen i den sparade dressingen. Vänd runt salladen i dressingen och dela upp den på fyra serveringstallrikar. Placera  de rostade rödbetsklyftorna ovanpå salladen och toppa med några bitar getost.