Lyxig wienerschnitzel
Ändrar man lite på det gamla vanliga receptet får du en riktigt trevlig lyxvariant på den ”gamla goda” schnitzeln. Inte svårare, bara lite godare, (Vi har ett traditionellt recept också på hemsidan)
Detta behöver du till fyra:
4 biffar av kalvinnanlår, som du bankar tunna
3 dl pankoströ, som du antingen kört supertunt i mortel eller matberedare
3 ägg, hopvispade
Rivet skal av en stor mogen apelsin
2 msk smör
2 msk neutral olja
1 stor mogen citron
2-3 matskedar kapris
16 av Grebbestads ”ansjovis” filéer
Salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 150 grader
Salta och peppra köttet runt om och klappa så att kryddorna fastnar.
Blanda in apelsinskalet i pankoströet (OBS kört riktigt fint)
Vänd köttet i de vispade äggen och därefter i pankoströet,.
Se till att det verkligen täcker.
Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna. Det ska vara ordentligt varmt.
Stek köttbitarna en i sänder och vänd dem när de fått färg. När båda sidorna blivit härligt lejongula på alla köttbitarna stoppar du dem i ugnen i 20 minuter för att steka färdigt.
I det heta smöret steker du kaprisen i 2-3 minuter.
Servera schnizeln med citronskiva med ansjovis. Lägg på stekt kapris. Det gör inget om det kommer med lite stekfett.
Pommes får du i Tyskland och kartoffelsalat i Österrike. Välj din favorit eller bara en grön sallad vid sidan.