Skriv ut recept Skriv ut recept

Ananas dippsås

Härlig söt dippsås, som kan användas som asiatisk dipp till kyckling mm, men också som sås till efterrätt eller som sidekick till en söt mörk rom eller liknande.
Detta behöver du till fyra personer:
3 dl ananasjuice (osötad)
2 msk finhackade jalapenos
1/2 dl brun farin (socker)
2 tsk pressad vitlök
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 rött äpple med skal, skuret i små bitar
1 msk majsstärkelse
2 msk ananasjuice
Så här gör du:
Kör, ananasjuice, socker, jalapenos, vitlök, vinäger, äpple och salt i en matberedare så att det blir slätt.
Häll blandningen i en kastrull och låt sjuda i sju minuter. Rör om då och då. Medan det sjuder blandar du majsstärkelse med 2 msk ananasjuice till en jämn blandning. Blanda ner majsröran i såsen och vispa tills det tjocknar. Ta av värmen och kyl ner. Klar att servera.