Skriv ut recept Skriv ut recept

Ankbröst på stekta äpplen med hallondressing

En härlig smakupplevelse som ger dig mycket smaker. Lätt att laga faktiskt och det blir förbluffande resultat.

Detta behöver du till fyra:
3 ankbröst
8 röda äpplen
2 matskedar smör
20 frysta hallon
2 matskedar olivolja
1 matsked balsamvinäger
salt och peppar efter smak

Så här gör du
Stek anbrösten i smöret med fettsidan ner på hög temperatur och vänd sedan och stäng av värmen. Stek 8 minuter per sida. Salta och peppra generöst på båda sidorna. Låt sedan vila i ca 12 minuter.
Skiva äpplen med skalen på i tjocka skivor. Stek i pannan efter ankan utan rengöring emellan. Låt fräsa ca 3 minuter på varje sida. Lägg sedan äppelskivorna på ett fat innan servering.
Lägg olja, balsamvinäger, hallon och lite salt och peppar i stekpannan till sist. Låt värma upp och rör sedan om och ta av värmen. Hallonen ska koka sönder och ge vätska.
Lägg äppelskivorna på tallrik  med några skivor av ankbröstet och drissla över lite av dressingen.  Servera med lite stekt potatis