Pilgrimsmusslor med champagnesås
Det är en av våra absoluta favoriter. Dragonen flyttar dina tankar till Frankrike. Förträffligt som en huvudrätt eller som en förrätt. Du väljer själv.
Detta behöver du till fyra:
1 1/2 matsked olivolja
1/2 matsked smör
500 gram pilgrimsmusslor
2 1/2 dl svamp (efter egen smak eller plockning)
2 matskedar finhackad schalottenlök
1 1/2 dl mousserande vin av lite dignitet
1 matsked Dijon senap
1/2 tesked alt
1/4 tesked torr dragon
1 dl creme fraiche
Så här gör du:
Värm olja och smör i teflonpanna med medelvärme. Torka av pilgrimsmusslorna med lite hushållspapper. Lägg i musslorna i pannan och låt steka tre minuter på varje sida. Ta ur pannan och håll varma.
Lägg i svampen i pannan tillsammans med schalottenlöken. Låt steka under 3-4 minuter. Rör i champagnen, senap, salt och dragon. Rör runt så att alla fragment lossnar från pannan. Ta av värme och rör i creme fraichen. Servera pilgrimsmusslorna med en sked av såsen. Gör en grön sallad på sidan.