Skriv ut recept Skriv ut recept

Apelsinkyckling på asiatiskt vis

En asiatiskt inspirerad kycklinggryta som har mycket smak och som många gillar. Servera med nykokt jasminris eller bara en grön sallad.
Detta behöver du till fyra:
4 skinn- och benfria kycklingfiléer
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 stor apelsin där du river av det röda skalet och pressar ur juicen.
1 matsked äppelcidervinäger
1 matsked japansk soja
3 pressade vitlöksklyftor
3 droppar tabasco
1 tesked sesamolja
1 matsked riven färsk ingefära
1/2 tesked svartpeppar
1/2 tesked salt
2 matskedar olivolja
2 salladslökar skurna i tunna skivor
1 matsked sesamfrön till serveringen
jasminris eller sallad till serveringen
Så här gör du:
Blanda samman kycklingfond, apelsinjuice, apelsinskal, vinäger, soja vitlök, tabasco, sesamolja, ingefära, salt och svartpeppar i en skål.
Skär kycklingen i strimlor. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen till dess att den får färg. Häll över kycklingen från stekpannan ner i skålen med marinad.
Låt stå minst en timma.
Värm upp stekpannan och häll över kycklingen med sin marinad. Låt koka samman och reducera så att såsen tjocknar. Servera direkt. Drissla över den finskurna salladslöken och lite sesamfrön.
Servera med ris eller sallad.