Skriv ut recept Skriv ut recept

Apelsinsill och jordgubbssill

Det låter lite utöver det vanliga och det är lite magi över detta. Du tillför en helt ny arom till en befintlig sill och minskar sötman en aning. Och sedan skapar du perfekt matchning med två olika viner. Ett med toner av apelsin och melon, och det andra av jordgubbar.

Apelsinsill
Detta behöver du:
1 burk färdig löksill eller motsvarande
ca 1 dl apelsinjuice
skalet av 1 apelsin
6 cl gin
(Lite överkurs är att lägga i ett lagerblad och några rosépepparkorn för att ge lite mer stadga i smaken)
Så här gör du:
Öppna sillburken och häll av lite drygt hälften av spadet. Häll i romen och lägg i apelsinskal. Fyll burken med apelsinjuice. Sätt på locket och vänd upp och ner några gånger. Låt stå kallt i två dygn. Servera sedan med Champagne eller Cremant och överraska dina gäster. Gärna med en god potatis och lite brynt smör. En kryddad snaps passar både till Cremanten och sillen.

jordgubbssill
Detta behöver du:
1 burk färdig löksill eller motsvarande
ca 1 dl tinade frysta jordgubbar
6 cl gin
Så här gör du:
Öppna sillburken och häll av lite drygt hälften av spadet. Häll i ginen. Fyll burken med jordgubbar som du pressar ihop. Sätt på locket och vänd upp och ner några gånger. Låt stå kallt i två dygn.