Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagat och vackert att titta på. Passar också riktigt bra med klassiska dessertviner. Vaniljgrädden ger det lilla extra.

Det här behöver du till fyra:
4 smördegsplattor ca 10x 6 cm stora
4 gröna äpplen som du skalat och kärnat ur samt skurit i tunna klyftor
2 matskedar strösocker
2 teskedar malen kanel
1 dl creme fraiche
2 teskedar pressad lime
1 dl rostade mandelskivor
2 dl vispgrädde
1 tesked vanilj

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda limejuicen med creme fraichen. Bre ett tunt lager creme fraiche på de fyra smördegsplattorna. Spara en fri kant på 1/2 cm runt smördegsplattan.
Lägg äppelklyftor så att det täcker hela creme fraiche täcket. Strö 1/2 matsked socker jämnt över äpplena. Strö 1/2 tesked kanel per bakelse. Strö över rostad mandel.
Baka mitt i ugnen till dess att smördegen reser sig runt om och får fin brun färg på kanten. Vispa grädden tillsammans med vaniljextraktet. Servera med lite frysta blåbär och gärna en kvist citronmeliss och en klick av den nyvispade grädden.