Skriv ut recept Skriv ut recept

Äppelciderglacerad lax

Snabbt och enkelt. Smaker som passar absolut alla.

Detta behöver du till fyra:
4 portionsstora laxfilébitar utan skinn och ben
salt och peppar
5 dl äkta äppelcider
2 msk honung
1 msk pressad citron
hackad persilja och skivad citron till serveringen

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Salta och peppra laxen runt om. Lägg den på bakpapper på en plåt.
Låt vila 20 minuter så att saltet hinner tränga in.
Koka samman cider, honung och citron. Låt reducera till halva volymen. (Det tar en liten stund)
Pensla laxen frikostigt med glacen. Ställ mitt i ugnen.
Efter tio minuter penslar du igen. Låt baka ytterligare tio minuter.
Servera med en sallad. Häll över resterande glace när du serverar och strö över lite persilja.