Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk mat med en twist av ädelost som tar bakpotatisen till nya höjder.

Detta behöver du till fyra:
4 bakpotatisar
1 matsked olivolja
2 matskedar smör
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor gul lök, finhackad
1 tesked spiskummin
1 tesked koriander
1 tesked chilipulver
400 g kycklingfilé
2 dl krossade tomater
2 dl ädelost i små tärningar
2 dl västerbottensost
Dillkvistar och gräslök till dekor
Salt och peppar efter smak

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta av potatisen och pricka dom på ovansidan med en gaffel. Pensla potatisen med olivolja och salt och peppra.
Baka mitt i ugnen till dess att de är nästan klara. Det tar ca 45 minuter. Kyl av potatisen.
Höj ugnstemperaturen till 225 grader.
Skär av ett lock på potatisen och gröp ur innehållet utan att skada skalet. Du behöver lämna ca 0,5 cm runt om.
Värm upp smör och lite olivolja i en stekpanna. När smöret tystnat lägger du i lök och vitlök och rör om  3-4 minuter. Lägg därefter i alla kryddor och rör om ytterligare en minut. Skär ner kycklingen i mindre tärningar. Lägg dem i kryddblandningen. Rör ner tomatröran och låt sjuda under ca 6-7 minuter. Vänd ner potatisen du gröp ur och ädelosten. Låt sjuda till dess att osten smält. Salta och peppra. Tänk på att ädelosten är salt.
Fyll potatisskalen och toppa med Västerbottensost. Det kan bli röra över, spara den om någon vill ha extra.
Stoppa potatisarna i ugnen och låt dem baka till dess att osten smälter.
Servera med dillkvistar och gräslök och om du vill kan du lägga överbliven röra i en skål och servera den separat om någon vill ha lite extra.