Argentinsk kyckling med chimichurry

En argentinsk specialitet med en syrlig och frisk dressing som fungerar som en väldigt bra grillolja om du vill grilla din kyckling. Väldigt gott och mycket bra till ett riktigt kraftigt vin.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst
salt och peppar till kycklingen
dressingen:
1 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 dl finhackad persilja
2 spanska pepparfrukter, utan kärnor, skurna i små bitar
2 tsk torr oregano
4 vitlöksklyftor, finhackade
2 gröna äpplen med  med skalen på, finhackade
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Så här gör du:
Banka kycklingarna. Salta och peppra runt om.
Blanda samman alla ingredienser i dressingen och låt den vila kallt ett par timmar.
Sätt grillen på hög värme och grilla först kycklingen på ena sidan. När du vänder den häller du över dressing och sparar det som blir över till sås. Servera med en grön sallad.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner