Vitlöksräkor

Räkor med mycket smak som kan vara ett litet tillbehör eller en förrätt med skivor av ugnsrostat vit bröd. Extremt lättlagat.
Detta behöver du till fyra:
2 msk olivolja
1 kg färska räkor, ,som du skalar innan du lagar rätten
6 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk rosépeppar, grovmalen
1 msk koncentrerad hummerfond
3 msk pressad citron
2 msk kapris
2+2 msk mjukt smör
1+1 dl grovhackad bladpersilja
salt efter smak
Så här gör du:
Hetta upp oljan i en stekpanna.
Lägg i den hackade vitlöken och rosépepparn. Låt steka till dess att vitlöken blir mjuk. Lägg i 2 msk smör.
Lägg i citronjuice, fond och kapris och låt steka med i en minut eller till dess att smöret smält. Lägg i hälften av persiljan.
Ta kastrullen av värmen. Lägg i räkorna och ytterligare 2 msk smör. Vänd om till dess att smöret smält och såsen tjocknat. Smaka av med salt. Lägg på resten av persiljan. Skopa upp räkorna med en hålslev. Servera räkorna och skeda över såsen och servera med ett gott bröd.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner