Skriv ut recept Skriv ut recept

En fin liten rätt som fungerar både till fest och vardag. Mycket lättlagat.
Detta behöver du till fyra:
såsen
2 msk olivolja
2 liter färska champinjoner eller annan svamp du föredrar
1 dl hackad gul lök
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl vitt vin
1 msk pressad citron

1 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl grädde
1 dl mörk rom eller konjak
3 msk hackad basilika
salt och peppar efter smak
fisken:
2 ägg
1 msk vatten
4 stora portionsbitar torskfilé (eller annan fast fisk)
1 dl majsmjöl
5 dl ströbröd
3 msk olivolja
salt och peppar
Så här gör du:
Börja med såsen.Stek löken och vitlöken mjuk i varm olja. Lägg i svampen och stek den till dess att den mjuknar och börjar ge vatten. det tar 10-15 minuter.
Häll i vin och fond och koka starkt och reducera nästan all vätska. Rör om så att det inte fastnar i botten.
Tillsätt rom/konjak, citron och grädde. Koka samman så att det tjocknar. Rör ner basilikan.  Smaka av med salt och peppar.
Torka av fisken med lite papper. Salta och peppra runt om. Vispa samman ägg och vatten. Pudra över majsmjöl. Doppa därefter i ägget och sist i ströbrödet så att fisken blir helt täckt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek 3 minuter på varje sida. Servera med såsen, potatis eller sallad.