Skriv ut recept Skriv ut recept

Bakad marinerad lök

,

Ett strålande tillbehör till allt kött du grillar. Superenkelt om du bara ger det den tid det behöver.

Detta behöver du till fyra:
8 små gula lökar, skurna i halvor uppifrån och ner
16 teskedsstora smörklickar
Färsk rosmarin
Marinaden
2 dl apelsinjuice
2 dl vitvinsvinäger
1 msk soja
3 tsk finhackad färsk rosmarin
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar

Så här gör du:
Blanda samman marinaden. Lägg i lökarna med snittytan neråt
Täck med plastfolie och ställ i kylskåp över natten.
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg lökhalvorna med snittytan upp på ett ugnsfast fat. Häll över marinaden.
Placera en smörklick och lite rosmarin på varje lökhalva.
Baka i ugnen i 1 timme. Ös då och då med smörsåsen.