Skriv ut recept Skriv ut recept

Bresaola är lufttorkat saltat kött med mycket smak. Passar utmärkt att kombinera till en fin liten lunchrätt eller vickning. Med rätt vin blir det riktigt bra.
Detta behöver du till 4 personer:
8 skivor bresaola
4 skivor kraftigt franskt matbröd
1 grönt äpple som du skalar kärnat och skär i långsmala stavar.
2 teskedar citronsaft
2 dl västerbottenost som du skurit i stavar på samma sätt som äpplet
ca 1 liter salladsmix på ruccola och marché sallad
2 matskedar god olivolja
salt och peppar efter smak (tänk på att bresaolan är salt)
Så här gör du:
Stänk citronen över äpplena i en skål och skaka om. Blanda i osten och salt/peppar.
Blanda salladen med olivolja och lite salt/peppar.
Stek brödskivorna i het stekpanna utan fett till dess att de fått brun färg på båda sidorna. Lägg två skivor bresaola på varje brödskiva. Lägg på ost och äpplestavarna. Toppa med grönsallad. Servera.