Skriv ut recept Skriv ut recept

Minibakpotatis som tilltugg

,

Väldigt gott och lättlagat. Fungerar både som drinktilltugg och som en liten förrätt.
Detta behöver du till fyra personer:
16 små delikatesspotatisar
2 matskedar olivolja
2 matskedar grovt salt
2 dl creme fraiche
2 matskedar riven pepparrot
6 ansjovisfiléer, finhackade

Gräslök till dekor
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Pensla potatisen med olivolja och strö över grovt salt. Placera potatisen på ett galler mitt i ugnen och baka i en timme.
Ta ur potatisen och låt svalna ca 10 minuter. Blanda i två olika skålar;  1 dl creme fraiche och pepparrot samt 1 dl creme fraiche och den hackade ansjovisen. Skär ett litet kors på toppen av potatisen. Pressa samman potatisen lätt så att potatisen öppnar sig där du skurit korset. Lägg i en tesked av creme fraichen och toppa med lite hackad gräslök.Servera direkt medan de är varma.